Jerker Samuelsson TSAB, Petter Mikaelsson No Plan B INvest, samt Angelique Sjöö Hultqvist, Martin Stengel och Håkan Wikström från Stålkompaniet.

TSAB (Terramet Stålcenter AB) förvärvade Stålkompaniet 1 juni 2023. Hela verksamheten kommer att införlivas i TSABs varumärke och lokaler.
– För oss känns det här som en fantastiskt bra lösning då det innebär att vi nu blir en ännu starkare och konkurrenskraftigare leverantör och samarbetspartner.

Nu blir två av Sveriges största stål- och plåtgrossister en. TSAB i Jönköping förvärvar Stålkompaniet i samma stad. Totalt får den nya verksamheten en omsättning på knappt 1,1 miljarder kronor per år.
TSAB är en del av koncernen No Plan B Invest.
  – En strategiskt viktig affär för oss. Genom att förvärva en duktig leverantör blir vi dubbelt så stora och stärker vår roll på marknaden, säger Jerker Samuelsson, vd på TSAB.
Förvärvet innebär att TSAB nu växer med tio anställda och tar över hela Stålkompaniet, vars lager på runt 4 000 ton stål och plåt successivt kommer att flyttas över till TSAB. TSAB behöver inledningsvis inte göra någon utbyggnad för att inrymma Stålkompaniets verksamhet.
  – Vi är jätteglada över affären som gör oss till en starkare leverantör för våra kunder. Genom att vi nu växer och får ett större lager kan vi öka våra volymer, göra större inköp och blir mer attraktiva hos våra leverantörer. Affären innebär att vi tar över en leverantör med över 500 kunder som har levererat runt 30 000 ton per år de senaste åren, säger Jerker Samuelsson.
  Stålkompaniet är ett anrikt familjeföretag som har funnits sedan 1992 och startades av Leif Hultqvist. En anledning till att ägarna nu väljer att sälja är att de har ett utgående markkontrakt som innebär att företaget måste flytta inom kort – och att det varit svårt att hitta nytt område i Jönköping att flytta till.
  TSAB-förvärvet innebär att No Plan B Invest fortsätter att växa, från nuvarande 1,7 miljarder kronor i omsättning till 2,2 miljarder.

Terramet Stålcenter AB
Granarpsvägen 5
556 52 Jönköping

Box 45, 551 12 Jönköping

Tel 036-12 21 00  |  Instagram: terrametstalcenter